Korzár, napísali o nás....

26.03.2013 06:21

Krédo Geče: Futbal musí predovšetkým zabávať

GEČA. Po zmene podmienok v tíme Budimíra, vedúceho celku VI. futbalovej ligy Košicko-gemerskej skupiny, sa otvárajú dvere do vyššej súťaže viacerým adeptom vyčkávajúcim za súčasným lídrom.

V jeho najtesnejšom závese sa nachádzajú futbalisti FK73 Geča a tak oprávnene vyvstáva otázka, či to budú práve zverenci trénera Ladislava Štecáka, ktorí sa budú v konečnom účtovaní najviac vytešovať.

Prišlo trio z Budimíra

„My takto situáciu neposudzujeme. Futbal, podľa klasika, nemá logiku a súťaž je pridlhá na to, aby sa dali prognózovať takéto závery už na štarte odvetnej časti,“ opatrne hodnotí situáciu kouč gečianskych futbalistov.

„Hneď v úvode nás čakajú tri duely na súperových ihriskách a tie môžu veľa naznačiť. V Gemerskej Hôrke, či v Kalši to určite jednoduché nebude a ani rezerva V. Opátskeho sa doma dobrovoľne nevzdá. Preto si musíme vyčkať, ako sa situácia vyvinie. Nechceme sa dostať pod zbytočný tlak,“ chráni svojich zverencov pred úvodným výkopom tréner Štecák.

“Vďaka vedeniu klubu a predovšetkým manažérovi Martinovi Palenčárovi a tiež Ladislavovi Gožorekovi sme mali vytvorené slušné podmienky zimnej prípravy. Zamerali sme sa najmä na silu a techniku a k tomu nám slúžila hala vo Valalikoch i posilňovňa v Barci. Herné činnosti sme preverovali v prípravných zápasoch na umelej tráve ZŠ Užhorodská v Košiciach. Samotné duely nám potvrdili, že chlapci sú na tom skutočne dobre. Káder sa takmer nezmenil, s výnimkou troch príchodov. Práve z Budimíra si k nám našli cestu Adam Hoščuk, Martin Malčičák a Martin Jurek a musím skonštatovať, že sa s našou kabínou úplne zžili. Všetci majú niečo odkopané i vo vyšších súťažiach, takže by mali byť naozajstným prínosom.“

Ostanú verní útočnému futbalu

Geča je známa svojím útočným futbalom. Zostáva táto filozofia naďalej krédom ich kormidelníka?

“Samozrejme. Vyplýva to i z mojej nátury. Futbal má predovšetkým zabávať a čo je väčšou radosťou v ňom, ako gól v súperovej sieti? Tak to bolo, je i zostane. Hráme predovšetkým pre nášho diváka a ten si pred nedeľňajším obedom zaslúži štipku dobrej zábavy. Takže v domácom prostredí je to alfa a omega našej snahy. Na súperových ihriskách je to trochu zložitejšie. Súperov tlačia do útoku zase ich priaznivci a nie vždy môžeme hrať prvé husle my. No vždy nastupujeme s cieľom zvíťaziť. Ak sa to podarí, tešíme sa. Ak nie, ale odvedieme dobrú prácu, nič sa nedeje. Taký je futbal a väčšinou chce každý víťaziť. Ale dôležité je, aby rozhodoval v prvom rade výkon hráčov na trávniku,“ uzavrel debatu pred úvodným výkopom L. Štecák.

zdroj Korzar

https://kosice.korzar.sme.sk/c/6746661/kredo-gece-futbal-musi-predovsetkym-zabavat.html