jedenástka, napísali o nás....

27.03.2013 07:17

Geča sa vyzbrojila triom od lídra

V košicko-gemerskej skupine VI. ligy získal boj o prvenstvo nový náboj. Vedúci Budimír pustil počas prestávky tromfy z rúk a po odchodoch kľúčových hráčov z jeho kádra sú tu nové „kone“ v dostihoch o postup do vyššej súťaže. Predovšetkým sa ráta s Gečou a Kalšou. Práve do tímu jesenného vicemajstra Geče prešla až trojica opôr doterajšieho priameho rivala Budimíra, čo hovorí jasnou rečou o preskupení síl.

 

„So zimnou prípravou sme začali v polovici januára a spokojnosť vládne len z polovice. Na jednej strane chlapci chodili na tréningy či prípravné stretnutia, pokiaľ im to pracovné povinnosti dovolili zodpovedne, na druhej strane sa nám nevyhli zranenia ako napríklad Papcúna (na snímke), ktorý si stihol dvakrát vyvrtnúť členok a tým pádom vynechal takmer polovicu prípravy. Problémy s kolenom mal aj Postredný, ktorý by už mal byť v poriadku a taktiež Demeter. Ten by s tréningom mal začať tento týždeň. Prvé dva mesiace pre ťažkosti s členkami laboroval Hoščuk a má teraz čo robiť, aby dobehol kondičné resty. Prípravu nám taktiež naštrbilo počasie, keď sme asi dvakrát museli rušiť tréning a raz prípravné stretnutie v Palíne,“ zhrnul manažér FK Geča 73 Martin Palenčár. Mužstvo odohralo šesť prípravných stretnutí, keď podľahli Šaci 0:2, Poproču 1:2, dorastu Lokomotívy 0:3 a zvíťazili nad Sokoľanmi 3:1, Valalikmi 7:0 a naposledy v Períne 1:0. Ako sme už naznačili, do kádra stiahli Gečania trojicu, ktorá v jeseni obliekala dres konkurenčného Budimíra - na hosťovanie Martina Jureka (kmeňový hráč Lokomotívy Košice) a na prestup Martina Halčišáka a Adama Hoščuka. „Navyše, zo zahraničia sa vrátil Jozef Hutter, ktorý nám chýbal takmer celú jeseň. Žiaľ, stále je pracovne v cudzine Ľubomír Lovas a aj napriek našej snahe sa nám nepodarilo do mužstva dotiahnuť ešte jedného útočníka.“ Napriek tomu sa nemôžu v klube vyhnúť pozícii favorita. Veď už jeseň ukončili na druhom mieste a vedúci Budimír prakticky vypadol z hry... Na tretiu Kokšov-Bakšu majú k dobru tri body a na štvrtú Kalšu, ktorá však celú jar odohrá na domácom trávniku, päť bodov. „Nepasujeme sami seba za favorita súťaže, veď keď sa pozrieme na tabuľku a pripočítate k tomu, že Kalša hrá všetky stretnutia na jar doma, je jasné, kto je favorit. My z dvanástich stretnutí až sedemkrát hráme vonku a ako vieme, v jarnej časti sezóny je u súpera podstatne ťažšie vyhrávať ako v tej jesennej. Pri pohľade na tabuľku nás veľmi mrzia stratené body hlavne po domácich remízach, no ak si odmyslíme mužstvo Budimíra, ktoré sa v tabuľke určite prepadne, je to len v našich rukách. Nezabúdajme však ani na ďalšie mužstva, či už Ťahanovce alebo Malú Idu.“

Ak sa kvôli počasiu neodloží prvé jarné kolo VI. ligy, tak Geča začína v Gemerskej Hôrke a hneď vzápätí hrá takpovediac kľúčový duel v Kalši. „Ak sa riadiaci orgán rozhodne ,že sa odloží najbližšie veľkonočné kolo, tak hneď prvé stretnutie v jari môže byť zároveň "posledným". Myslím to tak, že veľa napovie o postupových ambíciách. Určite stretnutie v Kalši je jedno z kľúčových, je to šesťbodový zápas. Ľahké však nebudú ani stretnutia v Gemerskej Hôrke, posilnenom V. Opátskom B, či u zachraňujúcich sa Seni a Ruskove. Nezabúdajme ani na derby doma s Kokšou-Bakšou, ktoré po tripe stretnutí vonku bude určite náročné.“ Zaujímavé je, že Geča odohrá prvé tri súboje na ihriskách súperov, takže sa nemusí obávať, že by si skraja jari zničila pri nepriazni počasia domáci trávnik. „U nás by však s týmto problém aj tak nebol, pretože naše ihrisko má dobré štrkovité podlažie,“ zareagoval na záver nášho rozhovoru M. Palenčár.

zdroj:

https://www.futbalvsfz.sk/?clanky&gid=1069